Prijsstijging van zeecontainer

08/20/2021

Zeevracht

De afgelopen dagen staan de media er bol van: de prijs van zeecontainers is geëxplodeerd. Het is moeilijk om containers te vinden en bestellingen uit Azië hier naartoe te halen.

De prijzen van deze containers zijn ook nog eens minimaal vertienvoudigd.


...
Shanghai Containerized Freight Index 2020/2021 (SCFI, $US / per month / per container)

SCFI is een prijsindex die is gericht op de contante tarieven van de exportmarkt voor containervervoer in Shanghai. Deze index toont de fluctuatie van de spotvrachttarieven van de exportcontainertransportmarkt in Shanghai. Deze index van gerelateerde maritieme toeslagen per container is gevoeliger en seizoengebonden.

We zien elke maand een gestage groei van de prijzen voor verzending van containers, behalve seizoenscorrecties. Deze trend begon in juli 2020 en vertoont een maandelijkse stijging van ongeveer 10,5% van de prijs. Als het groeitempo de rest van 2021 aanhoudt, zijn er schattingen dat de prijs van containervervoer voor eind 2021 het niveau van 6000 dollar per container vanuit Shanghai zou bereiken.

...
Chaina Containerized Freight Index 2020/2021 (CCFI, $US / per month / per container)

CCFI richt zich op het algemene vrachtniveau van de Chinese exportmarkt voor containervervoer, die uitgebreider en macro-economisch is. Deze algemene geografische reikwijdte van deze containerprijsindex weerspiegelt China's nationale exportcontainertransport.

We zien elke maand een gestage groei van de prijs voor verzending van containers, behalve seizoenscorrectie. Deze trend begon in augustus 2020 en laat ongeveer 9,5% maandelijkse stijging van de prijs zien. Als het groeitempo de rest van 2021 aanhoudt, zijn er schattingen dat de gemiddelde prijs van containervervoer voor eind 2021 het niveau van 4000 US dollar per container uit China zou bereiken.

Gelukkig zijn er alternatieven voor het van deur-tot-deur verzenden van weg-, lucht- en zeevracht. VrachtDEAL.nl geeft een eenvoudig overzicht van alle deals voor e-commerce, detailhandel en particuliere klanten. Zo selecteer je niet alleen de beste oplossing, maar bespaar je ook nog eens veel tijd. VrachtDEAL.nl handelt jouw complete zending van A tot Z af. Waar ook ter wereld. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op.